Emanuel Mirzayan, dragoman si bei al Inaltei Porti otomane, camaras, paharnic si bei in Valahia, cavaler si agent al Imperiului rus, „Printul armenilor” la Congresul de la Viena, a fost, dupa descrierea unuia dintre contemporanii sai, „un armean destept si peste fire de bogat.” O alta descriere a vremii ni-l recomanda drept cel mai bogat om din Balcani. La un moment dat, in anul 1808, a fost chiar aproape sa urce pe tronul Moldovei, insa protectorul sau, generalul Alemdar Mustafa pasa avea sa cada prada uneltirilor politice, ceea ce l-a obligat pe Manuc sa caute refugiu in teritoriile invecinate.

Asezandu-se in Bucuresti, Manuc-bei construieste hanul domnesc care astazi ii poarta numele, ajungand principalul sustinator financiar al lui Constantin Ipsilanti, domnul Tarii Romanesti. Manuc a fost si un agent al Rusiei tariste, avand rol de mediator in timpul conflictului ruso-turc din 1806-1812. De altfel, tratatul de pace care incheia razboiul respectiv avea sa fie semnat chiar in Hanu’ lui Manuc, in Bucuresti.

Construit intre anii 1806 si 1808, Hanu’ lui Manuc este ridicat pe terenul pe care a stat hanul de la Curtea domneasca din Bucuresti. Arhitectura hanului era pe atunci una inovatoare, Manuc dorindu-si inca de la inceput ca hanul sau sa nu semene nici pe departe cu fortaretele secolului XVIII. Cu toate acestea, arhitectura initiala a hanului nu se cunoaste decat din descrierile de la inceputul secolului XIX, conturand acestea creoneaza o imagine fastuasa a unui han cu 107 odai, doua saloane, zece magazii , 15 pivnite si 23 de pravalii.

Astazi, ca si atunci, Hanu’ lui Manuc este un loc renumit in Bucuresti, ce atrage prin eleganta si rafinament, oferind un spatiu pentru petreceri, voie buna, intalniri de afaceri si mese in familie. Este epicentrul vietii sociale a Capitalei si isi asteapta, ca si acum doua secole, oaspetii, cu portile deschise.

 

RESTAURANT CUNUNIE BUCURESTI

Cel mai frumos moment din viata ta merita sarbatorit cu somptuozitatea cuvenita acestei ocazii speciale. Daca esti in cautarea unui local perfect pentru petrecerea de cununie civilza, Hanu’ lui Manuc iti sta la dispozitie, cu o locatie centrala, in inima Bucurestiului. La han vei gasi tot ce iti trebuie pentru a transforma aceasta zi speciala intr-o sarbatoare de neuitat. Iti punem la dispozitie un meniu deosebit, cazare, plus fotograf profesionist, aranjamente florale si muzica live.

Hanu’ lui Manuc este un restaurant deosebit in peisjul localurilor bucurestene, oferindu le oaspetilor o atmosfera deosebita, intr-un cadru elegant, incarcat de istorie. Un eveniment organizat la Hanu’ lui Manuc inseamna o calatorie in timp, o evadare din cotidian intr-o lume magica, a boierilor, domnitelor, curtezanilor, o epoca a elegantei si a aventurii. Hanul readuce in prim plan Bucurestiul negustorilor, al fanariotilor, al voievozilor si al marilor personalitati istorice. In acest ambient evocativ, Hanu’ lui Manuc Interbelic aduce orice cununie civila la stadiul de eveniment domnesc, un moment perfect, de care toti invitatii isi vor aminti cu drag.

 

ORGANIZARE PETRECERI CORPORATE BUCURESTI

Hanu’ lui Manuc a fost dintotdeauna scena marilo tratative politice. Manuc-bei a fost un renumit diplomat, apreciat de intreaga Europa. Nu intamplator, in anul 1812, doua dintre marile puteri ale vremii, Imperiul rus si Imperiul otoman s-au asezat la masa tratativelor si au semnat, chiar intre zidurile hanului, Tratatul de la Bucuresti, punand capat unui conflict de sase ani.

Pe langa calitatile sale diplomatice, Manuc-bei era si un negustor iscusit, fiind considerat cel mai bogat om din Balcani. In aceste conditii, nu este de mirare ca Hanu’ lui Manuc si-a pastrat pana in prezent renumele de loc al marilor decizii de business.

Hanul este locul ideal pentru organizarea unei mese de afaceri in inima Bucurestiului, in vederea incheierii unui parteneriat d business de succes. Cu un meniu culinar deosebit, un ambient elegant si o istorie bogata in succese negustoresti, Hanu’ lui Manuc este ideal pentru o intalnire de afaceri cu romani sau straini.

 

RESTAURANT BOTEZ IN BUCURESTI

Restaurantul Hanu’ lui Manuc este locul unde, cu mic cu mare, lumea se aduna pentru o petrecere traditionala romaneasca. Botezul la Han se lasa cu bucate alese, pe saturate, o masa bogata, unde mesenii sunt tratati boiereste.

Locatia este ideala, fiind vis-a-vis de biserica Sfantul Anton, Curtea Veche si foarte aproape de Biserica Rusa, Biserica Zlatari, Biserica Sfantul Dumitru Posta si Biserica Coltei. Ai in apropiere oricare dintre cele mai vechi biserici din Cetatea lui Bucur si poti organiza un botez de neuitat, in centrul Capitalei. Apoi, petrecerea poate incepe, chiar in inima Pietei Unirii, in cel mai frumos han functional din intreaga Europa.

Fie ca doresti o petrecere mica sau cauti un ospat boieresc de amploare, la Hanu’ lui Manuc gasesti conditii ideale pentru orice moment. Te asteptam cu 350 de locuri in gradina, in curtea interioara a Hanului, intr-un decor ce se regaseste in multe file de istorie. In cerdac avem 70 de locuri pentru meseni, crama poate gazdui 150 de locuri, iar salonul pune la dispozitie 170 de locuri pregatite de voie buna.

Daca ai in plan o tema pentru botez sau cauti inspiratie, unul dintre specialistii nostri in organizarea de evenimente te va ajuta sa organizezi o petrecere de neuitat la Han.

La Hanu’ lui Manuc vei gasi meniuri clasice de botez, precum si meniuri speciale si exotice. Propunerile noastre sunt construite sa fie pe placul tuturor mesenilor. De asemenea, te asteptam cu propriile sugestii, pentru ca tu cunosti cel mai bine invitatii si nevoile lor.

image