Actualizat la: 26 iulie 2023
Stiti care sunt cele trei ingrediente ale unei nunti reusite? Bautura suficienta si pentru toate gusturile, mancarea delicioasa si muzica de buna calitate
Iar daca problema preparatelor culinare o rezolvam cu ajutorul celor de la restaurant, iar pentru muzica ne bazam pe experienta unui DJ profesionist sau a unei formatii, lucrurile devin complicate in cazul in care trebuie sa decidem noi asupra bauturilor pe care trebuie sa le comandam pentru nunta.
In articolul de mai jos iti vom prezenta o serie de sfaturi si idei practice pentru a-ti usura munca privind alegerea bauturii pentru nunta. Iar la final, poti accesa Calculatorul bauturilor la nunta, o aplicatie gratuita care iti va fi de folos pentru realizarea listei de bauturi pentru evenimentul tau.
Bautura cumparata de miri sau open bar? Avantaje si dezavantaje
Dupa ce ati stabilit costul meniului de nunta, este momentul sa luati in calcul si pretul bauturilor pentru petrecere.
Prima decizie pe care trebuie sa o luati este daca veti achizitiona singuri bauturile la nunta sau daca veti opta pentru un sistem open bar. Chiar daca mai sunt restaurante de nunta unde exista si cea de-a treia varianta, respectiv un pachet finit de bauturi, sfatul nostru este sa nu optati pentru o astfel de alternativa, intrucat nu va ofera avantajele niciuneia dintre celelalte optiuni disponibile
Avantajele achizitionarii in regim propriu a bauturilor pentru nunta – Bauturi de nunta ieftine
Cu siguranta, cel mai mare avantaj, il constituie economiile pe care le faceti la costul total al bauturilor de nunta. Practic, aceasta varianta va ofera posibilitatea platii la nivelul pretului de supermarket al bunurilor si nu implica adaosul comercial al restaurantelor si saloanelor de nunta, care poate ajunge si pana la 500%.
Totodata, un mare avantaj este faptul ca puteti achizitiona orice marca de bauturi doriti, fara a fi restrictionati la pachetul oferit de localul respectiv.
Mai mult de atat, puteti opta pentru o varietate mai mare sau mai mica de bauturi pentru nunta, in functie de invitatii dumneavoastra si de preferintele acestora. Astfel, puteti gasi o varianta care sa multumeasca preferintele majoritatii oaspetilor.
Ce faceti insa daca ramaneti cu o multime de bauturi dupa nunta? In primul rand, le puteti folosi la petrecerea de a doua zi, la “ciorba de potroace” sau le puteti pastra pentru o ocazie viitoare. Si daca totusi a ramas foarte multa bautura neconsumata, ce e de facut? Daca acum cativa ani aceasta situatia ar fi reprezentat o problema, in prezent exista marele avanataj ca bautura poate fi returnata daca ambalajul este sigilat si nedeteriorat. Aceasta practica o puteti regasi atat la furnizorii de bauturi online, cat si in cazul unor lanturi de hypermarketuri. Astfel, marele avantaj este ca veti plati exact cat s-a consumat.
Dezavantajele cumpararii bauturilor de nunta in regim propriu
Practic, cel mai rau lucru ce se poate intampla este sa ramaneti fara bauturi la nunta. Totusi, avand in vedere ca puteti returna surplusul si ca exista modele de cantitati din care va puteti inspira, acest risc scade considerabil. Sfatul nostru este sa utilizati modelele respective si sa le considerati ca fiind un minimum necesar si, in functiile de posibilitatile logistice de transport si depozitare sa achizitionati un volum sporit de bauturi.
Un alt dezavantaj al achizitionarii bauturilor online il constituie timpul consumat pentru aceasta operatiuni. Daca in cazul colaborarii cu un distribuitor de bauturi, acest timp scade considerabil, pentru cumpararea bauturilor dintr-un supermarket durata acestui proces se poate intinde chiar si pe o zi intreaga. Nu uitati sa luati in considerare si timpul de transport la locatie, precum si timpul pentru retur, in cazul in care ati ramas cu bauturi la sfarsitul nuntii.
Avand in vedere ca veti avea de transportat cantitati mari de bauturi, necesitatea unor mijloace logistice de transport si depozitare poate fi un alt dezavantaj. Dupa ce estimati cantitatile necesare de bauturi, luati in calcul autovehiculele cu care le veti transporta si luati-va ajutoare. Acum e momentul ideal sa vedeti cine e cu adevarat prieten.
Daca sunteti o persoana comoda, cu siguranta cumpararea bauturilor nu e alternativa cea mai potrivita. Insa, daca vreti sa aveti niste economii pentru luna de miere, puteti lua in calcul aceasta varianta.
Pana sa luati hotararea finala de a achizitiona bauturile in regim propriu, fiti siguri ca locatia ofera aceasta varianta si daca exista costuri suplimentare, cum ar fi “taxa de dop”. Chiar daca la prima vedere nu intelegeti obligativitatea platirii acestei taxe, trebuie sa tineti cont de faptul ca servirea bauturii este un serviciu care genereaza niste costuri: de la logistica folosita(frigidere pentru stocare, pahare, frapiere, ghetiere, paie etc) si pana la consumabile(detergent pentru spalarea paharelor, curent electric), toate vor implica niste costuri suplimentare pentru locatia respectiva, generate de depozitarea si servirea bauturilor dumneavoastra.
Model de meniu de bauturi pentru nunta. Tipuri de bauturi pentru nunta
Ati luat decizia de a va achiztiona singuri bauturile sau ati hotarat ca o varianta open bar vi se potriveste mai bine. Insa acum urmeaza o alta provocare. Ce tipuri de bauturi se servesc la nunta si cum ar trebui sa le alegem?
In principiu, bauturile pentru nunta se impart in doua mari categorii: alcoolice si non-alcoolice. In randurile urmatoare, vom trece in revista principalele bauturi din fiecare categorie, precum si criteriile cele mai importante de selectie.
Bauturi alcoolice la nunta
Bauturile alcoolice sunt clasificate in trei mari categorii, dupa procentul de alcool:
- Slab alcoolice (mai putin de 7% alcool) – unde se incadreaza berea si cidrul
- Moderat alcoolice (7%-22% continut de alcool) – Vinul
- Puternic alcoolice ( peste 22% continu de alcool) – Vodka, Rom, Gin, Tequila
Bautura tradionala a nuntilor romanesti este vinul. De aceea, este important sa-i oferiti o atentie deosebita atunci cand il alegeti. In alegerea vinului de nunta este recomandat sa tineti cont de urmatoarele elemente:
- Culoarea vinului ( alb, rosu sau rose)
- Gradul de dulce al vinului (sec, demisec, demidulce sau dulce)
- Crama de la care provine
Astfel, tinand cont de culoarea vinului, chiar daca vinul alb este consumat intr-o proportie de peste 70% la nuntile din Romania, in functie de sezon, de regiunea unde se desfasoara nunta, precum si in functie de invitati, acest procent poate fi unul variabil. Ca observatii generale, vinul alb este preferat vara, unde se poate combina cu apa minerala rezultand binecunoscutul “spritz”, in timp ce vinul rosu este preferat in timpul sezonului rece. Vinul rose pare a fi vedeta ultimilor ani, el recuperand teren in detrimentul celor albe si rosii si devenind tot mai prezent in cadrul evenimentelor festive din Romania.
Atunci cand alegeti vinul pentru nunta asigurati-va ca e de la un producator cunoscut si de incredere (chiar daca acel producator e chiar socrul priceput la toate). Nu faceti rabat de la calitate in alegerea vinului si aveti in vedere sa existe variante atat pentru domni, cat si pentru doamne.
Bere la nunta? Da sau nu? Avand in vedere ca e evenimentul vostru, voi sunteti cei care decideti. Asa ca daca va place berea, atat voua, cat si invitatilor gasiti-i loc intre bauturile din meniu. Daca considerati ca nu e cazul sa existe si bere in lista de bauturi, atunci nu o includeti. Recomandarea noastra este sa o includet in meniui, mai ales in cazul in care va achizitionati singuri bauturile si o puteti returna in cazul in care nu se consuma. Astfel, consumatorii de bere o sa fie incantati de aceasta optiune, in timp ce restul invitatilor nu vor fi deranjati de prezenta ei.
Bauturile alcoolice tari ocupa si ele un loc important. Fiind atat de multe variante, catre ce ar trebui sa va indreptati? In principiu, ar trebui sa va asigurati ca principalele tipuri de bauturi alcoolice tari cunoscute se vor regasi si pe meniul vostru de nunta. Asadar, sfatul nostru este ca in aceasta lista sa existe obligatoriu whisky si vodka. In functie de preferintele persoanele si ale invitatilor puteti adauga la aceasta lista rom, gin, tequilla sau alte bauturi preferate.
Nu uitati de sampanie si de cocktailurile alcoolice care vor aduce un plus de culoare si bucurie invitatilor vostri. Fie ca sunt shoturi sau cocktailuri exotice, efectul lor este unul garatat.
Rezumand, recomandam includerea pe lista de bauturi alcoolice a urmatoarelor:
- Sampanie sau vin spumant
- Vodka, Whisky (Rom, Gin, Tequilla)
- Vin Alb, Rosu si Rose
- Bere
- Lichior – Crema de whisky
- Cocktailuri Alcoolice – pe baza de bitter(Campari/Aperol)
- Bonus: cidru
Bauturi non-alcoolice la nunta
Incepem lista de bauturi non-alcoolice cu apa plata si minerala. Asigurati-va ca exista in cantitati suficiente si discuti cu chelnerii ca aceste bauturi sa nu lipseasca nicio clipa invitatilor dumneavoastra. Pe langa faptul ca apa potoleste cel mai bine setea, ea reprezinta si bautura cu costul cel mai mic din intreaga lista. Totodata, aveti in vedere ca apa sa fie depozitata si servita la temperatura potrivita, mai ales in cazul realizarii “spritzului”.
Bauturile carbogazoase si-au mai pierdut din importanta pe parcursul ultimilor ani, insa in continuare se bucura de o mare popularitate in randul bauturilor servite la nunta. Sfatul nostru este sa exista cel putin o optiune de bautura de tip cola in meniu, precum si o optune de bautura carbogazoasa cu aroma de portocale.
Sucurile naturale castiga tot mai mult teren in randul bauturilor non-alcoolice si constituie o varianta mult mai sanatoasa fata de bauturile carbogazoase. Desi achizitia acestora va implica un cost ceav mai ridicat, prin prezenta lor in meniu va veti incanta oaspetii la eveniment. In alegerea acestui tip de bauturi, recomandarea noastra este sa va orientati spre marci cunoscute si de incredere, iar continutul de suc sa fie cat mai aproape de 100%.
Nu uitati de cocktailurile non-alcoolice sau de limonada. Acestea, prin culori si forma de prezentare, vor fi cu siguranta remarcate si constituie o atractie si o optiune excelenta pentru adultii care nu consuma alcool sau pentru copii.
Bauturi pentru femei si bauturi pentru barbati la nunta ta
Chiar daca pot exista diferente de la un eveniment la altul, in functie de invitati, recomandarile noastre sunt urmatoarele:
- Alegeti vinuri seci si demiseci pentru barbati si vinuri demidulci si dulci pentru doamne si domnisoare
- Barbatii prefera vinurile albe si spritul, in timp ce femeile prefera vinurile rose sau rosii
- Daca pentru barbati bauturile spirtoase se servesc ca atare, pentru femei varianta cea mai buna de servire a acestora ar fi insotite de sucuri sau in componenta unor cocktailuri (Cosmopolitan, Tequilla Sunrise, Hugo)
- Berea este preponderent consumata de barbati, in timp ce doamnele si domnisoarele prefera cidrul, vermutul sau lichiorurile
- Optati pentru shoturi cu tequilla sau diverse alte mixuri de bauturi tari pentru barbati si pentru cocktailuri pline de culoare pentru invitatele la nunta voastra
- Campari Orange este preferat in special de doamne, in timp ce Ginul Tonic este ales de barbatii prezenti la nunta
Sfatul specialistului: Doua bauturi in trend ce se potrivesc reprezentatilor ambelor sexe sunt vinul rose sau Aperol Spritz-ul
Alegerea bauturilor pentru petrecere in functie de sezon
Exista diferente semnificative in optiunile invitatilor privind bauturile la nunta in functie de sezon? Nu exista reguli general valabile despre acest subiect, insa statisticile ne arata ca:
- Vara sunt preferate vinurile albe si roze, in timp ce in perioadele mai racoroase se consuma mai mult vin rosu
- Tariile se beau cu preponderenta in perioadele reci, insa cand vorbim de organizarea nuntii intr-o zi calduroasa sunt preferate cocktailurile, vinurile, berea sau cidrul
- Consumnul de apa si bauturi racoritoare dintr-o zi caniculara poate fi chiar dublu fata de cel mediu de la o nunta dintr-o perioada cu temperaturi moderate
- Limonada sau oranjada sunt tot mai prezente la evenimentele organizate in sezonul cald, mai ales in cazul in care evenimentul se desfasoara intr-o locatie in aer liber
- Un plus pentru invitatii dumneavoastra ar fi folosirea ceaiurilor reci vara si a ceaiurilor calde si a ciocolatei calde la evenimentele din perioadele mai reci
Indiferent de sezon, recomandarea noastra este sa va asigurati ca bauturile sunt servite conform recomandarilor de temperatura standard si ca aveti rezerve suficiente de gheata.
Sfatul specialistului: Nu folositi gheata pentru racirea vinului. Aceasta il va dilua si vinul isi va pierde din proprietatile de aroma si gust. Verificati inca o data cu personalul locatiei ca vinul e depozitat corespunzator in functie de tipul acestuia. O solutie “de avarie” o constituie inghetarea unor boabe de struguri ce pot fi folosite in loc de gheata. Acestea vor da un desing spectaculos paharul, neafectand gustul vinului.
Cum alegem bauturile in functie de invitatii de la nunta?
Desi exista modele standard de liste de bauturi pentru nunta, la ce anume ar trebui sa ne uitam pentru a avea o lista de bauturi adaptata preferintelor oaspetilor de la eveniment?
Primul element pe care trebuie sa-l luam in considerare in alcatuirea meniului de bauturi este raportul dintre barbati, femei. In functie de asta putem alege cantitatile si tipurile de bauturi conform impartirii numarului de participanti la eveniment.
Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este numarul total de persoana care consuma, respectiv nu consum alcool. Astfel, putem echilibra proportia intre bauturile ce contin alcool si bauturile non-alcoolice.
Varsta reprezinta si ea un element de care trebuie sa tinem cont in selectia bauturilor de nunta. Astfel, daca pentru persoanele mai in varsta vinul reprezinta bautura de baza, la evenimentele unde predomina persoanele tinere se vor prefera bauturile tari si cocktailurile.
In functie de mediul de provenienta al invitatilor de la eveniment se observa o preferinta spre consumul de vin al persoanelor din mediul rural, in timp de invitatii din mediul urban tind sa consume mai mult tarii si bauturi mai sofisticate.
O selectie perfecta care sa-i multumeasca deplin pe toti oaspetii dumneavoastra de la nunta este greu de alcatuit. Totusi, va sfatuim sa nu va stresati si sa asigurati o lista comuna de bauturi pretabile pentru toata lumea. Daca vreti sa adaugati si bauturi extra, tineti cont in principal de bauturile preferate ale persoanelor cele mai importante pentru voi. Iar daca nasul sau nasa au o bautura favorita, surprindeti-i si includeti-o in meniu, chiar daca va fi o lista personalizata doar pentru ei.
Sfaturi practice daca iti aduci singur bautura la nunta
-
- Asigura-te ca ai cumparat suficienta bautura. Cu siguranta nu ar da bine pentru invitati sa ramai fara bauturi in mijlocul evenimentului sau sa alergati, tu sau invitatii tai, dupa diverse in timpul nuntii
- Daca doresti sa achizitionezi direct dintr-un magazin toate bauturile, calculeaza exact numarul de sticle pe care il vei achizitiona si du-te la cumparaturi cu mijloace logistice in concordanta (suficiente masini cu care sa poti transporta bautura, precum si cativa prieteni care sa te ajute la carat, incarcat si descarcat). Recomandarea noastra este sa apelezi la o companie care iti poate asigura livrarea bauturilor direct la locatie.
- Fii pregatit si ia-ti masuri de precautie. Du bauturile la locatie sau planifica livrarea acestora cu cel putin o zi inainte de fericitul eveniment. In cazul in care apare ceva neprevazut, ai avea totusi sansa sa indrepti lucrurile si sa achizitionezi bautura in ultimul moment dintr-un magazin.
- Completeaza un proces verbal de predare-primire cu cei de la restaurant in care sa notezi sortimentele disonibile, precum si numaul de sticle din fiecare. Nu vei putea controla 100% consumul acestora, insa le vei arata celor de la local ca iti planifici lucrurile si esti foarte atent la detalii.
- Discuta cu cei de la salonul de evenimente si achizitioneaza si celelalte produse complementare servirii de bauturi: lamai, portocale, siropuri de bar, paie, cafea, gheata, zahar, lapte. Avand in vedere ca ai optat pentru varianta achizitionarii bauturilor in regim propriu, este responsabilitatea ta sa furnizezi toate aceste lucruri celor de la local.
- Roaga managerul de evenimente sa depoziteze bautura in conditii si la temperatura corespunzatoare.
- Fa un pic de analiza si stabileste care e cea mai eficienta varianta pentru tine: cumpararea bauturilor dintr-un magazin sau comanda pe un site specializat. Ia in calcul pretul bauturilor, modalitatile si timpul de livrare, sortimentele disponibile sau conditiile de retur. In cazul in care optezi pentru varianta comenzii online, verifica comerciantul de la care vrei sa cumperi: recenzii pe Facebook sau Google MyBusiness, informatii de contact detaliate, precum si orice alte informaitii relevante care apar la o cautare pe Google dupa numele acestuia.
- Stabileste cu cei de la sala de nunti ce se intampla in cazul in care esti in situatia de a ramane fara anumite bauturi. Cum vor proceda? Vor anunta invitatii de acest lucru, vor incerca sa le recomande alte bauturi sau iti pot asigura un stoc de rezerva? Totodata, atribuie niste responsabilitati organizatorice unei persoane de incredere, care sa fie conectata tot timpul la desfasurarea evenimentului. Roaga seful de sala sa va anunte in cazul in care se ajunge la o cantitate de avarie definita, pentru a avea timp suficient sa gasiti o solutie si sa luati o decizie.
- Inainte de a decide achizitionarea bauturilor pentru nunta in regim propriu, ia in calcul una dintre cele mai importante resurse in procesul de planificare a nuntii: timpul. Vei consuma timp pretios pentru realizarea listei complete de bauturi pentru nunta, pentru stabilirea cantitatilor, precum si pentru transportul acestora la ballroomul de nunta si pentru aranjarea tuturor celor necesare
- Ia-ti ajutoare! Familia, prietenii sau poate chiar cineva cu experienta in organizarea de evenimente iti vor fi foarte de folos in aceasta perioada pentru ca totul sa iasa asa cum v-ati dorit.
Calculator bautura nunta – Care este cantitatea perfecta din fiecare tip de bautura?
Din pacate, nu exista o formula standard care sa se potriveasca tuturor evenimentelor. Astfel, lista finala de bauturi si cantitatile aferente vor diferi in functie de anotimp, durata evenimentului, preferintele invitatilor, numarul de persoane care consuma alcool, varsta lor, precum si in functie de ponderea femei barbati copii in totalul invitatilor.
Totusi, putem formula cateva sfaturi generale ce-ti vor servi ca ghid, pentru a cumpara suficienta bautura pentru nunta ta.
Putem porni de la premisa ca bautura nu poate fi niciodata prea multa. In cazul in care iti vor ramane stocuri dupa nunta, o poti folosi pentru ciorba de potroace sau pentru alte evenimente care vor urma. Marele avantaj este ca bauturile alcoole au un termen de valabilitate mare, asa ca, pastrandu-le in conditii corespunzatoare, ne putem bucura de acestea si le putem folosi pentru o perioada indelungata.
Totodata, trebuie sa tineti cont de faptul ca e mult mai comod sa ai stocuri de bautura si chiar o rezerva pusa deoparte, decat sa alergi dupa ea la magazin in timpul nuntii sau, si mai rau, sa ramai fara.
Avand la activ peste 1000 de nunti si evenimente organizate, colegul nostru, Andrei Mihailescu, specialist in managementul evenimentelor, va recomanda sa porniti de la urmatoarea formula de calcul pentru realizarea listei de bauturi pentru nunta voastra:
Sortiment bautura | Consum mediu pentru un adult | Observatii |
Vin | 500 ml | In principiu, poti alege o proportie 65% vin alb, 35% vin rosu. In cazul in care vei dori sa oferi invitatilor si vin rose, poti opta pentru 40% vin alb, 35% vin rose, 25% rosu. |
Bauturi spirtoase cu volum mare de alcool | 100-150ml | Ai grija sa ai in meniu macar vodca si whiskey. Orice alte bauturi spirtoase oferite invitatilor dumneavoastra vor fi cu siguranta apreciate. (Rom, Gin) |
Bauturi alcoolice moderate | 100 ml | Ia in considerare adaugarea pe lista de bauturi a unei creme de whisky, a unei bauturi aperitiv de tip Martini sau a altor lichioruri |
Bere | 330 ml | Nu toata lumea consuma bere in cadrul evenimentelor, insa daca o poti oferi, o parte dintre invitati vor fi incantati. |
Apa minerala plata si carbogazoasa | 1500 ml | 1000 ml apa minerala plata / 500 ml apa minerala carbogazoasa |
Bauturi carbogazoase | 500 ml | Alege o gama completa (Ex: Pepsi sau Coca-Cola). 60% dintre bauturile din gama e recomandat sa fie de tip cola. |
Sucuri naturale | 500 ml | Mergi pe un sortiment cu suc de portocale 50%, suc de mere 30%, iar restul in functie de preferintele tale si ale invitatilor (piersici, rodii, fructe de padure, ananas etc) |
Sampanie sau vin spumant | 100 ml | Asigura-te ca temperatura de servire este una corespunzatoare. |
Cafea | 2 cafele | Cele mai bune momente pentru servirea cafelelor sunt dupa gustare si intre sarmale si friptura |
Bonus pentru lista de bauturi de nunta pentru un plus de distractie
Chiar daca nu exista cantitati standard, tine cont de preferintele invitatilor tai si adauga pe lista si urmatoarele:
- Tequilla (discuta cu cei de la restaurant sa aiba pahare suficient pentru shot-uri)
- Jagermeister (asigura-te ca este pastrat la congelator)
- Sambuca (un lichior de anason foarte aromat, care poate fi servit flambat)
- Campari (pentru faimosul Campari Orange)
- Aperol (pentru Aperol Spritz – ai nevoie si de Proseco si apa tonica)
- Cocktailuri (sucuri naturale, fructe, siropuri, gheata)
- Cidru (de mere, pere sau fructe de padure)
Lista de bauturi pentru o nunta de 100 de persoane – Sugestie
Vin – 67 de sticle de vin; 44 de sticle de vin alb si 23 de sticle de vin rosu
Bauturi spirtoase cu volum mare de alcool – 9 sticle de whiskey (de 1 l); 6 sticle de vodca (de 1 l)
Bauturi alcoolice moderate – 5 sticle de crema de whisky (de 1l), 3 sticle de vermut (de 1l); 2 sticle alte lichioruri (de 1 l)
Bere – 100 de sticle (de 0,33 l)
Apa minerala plata si carbogazoasa – 50 de sticle de apa minerala plata(de 2 l); 100 de sticle de apa minerala carbogazoasa (de 0.5 l)
Bauturi carbogazoase – 15 sticle bautura de tip cola (de 2 l); 6 sticle bautura cu suc de portocale (de 2 l); 4 sticle alte tipuri de bauturi carbogazoase (de 2 l)
Sucuri naturale – 25 de cutii suc natural de portocale (de 1 l); 15 cutii de suc de mere (de 1 l); 10 cutii alte sucuri naturale de fructe (de 1 l)
Sampanie sau vin spumant – 15 sticle de sampanie sau de vin spumant
Cafea – pentru 200 de cafele
Calculator bauturi pentru o nunta de 150 de persoane – Sugestie
Vin – 100 de sticle de vin; 66 de sticle de vin alb si 34 de sticle de vin rosu
Bauturi spirtoase cu volum mare de alcool – 14 sticle de whiskey (de 1 l); 9 sticle de vodca (de 1 l)
Bauturi alcoolice moderate – 7 sticle de crema de whisky (de 1l), 4 sticle de vermut (de 1l); 3 sticle alte lichioruri (de 1 l)
Bere – 150 de sticle (de 0,33 l)
Apa minerala plata si carbogazoasa – 75 de sticle de apa minerala plata(de 2 l); 150 de sticle de apa minerala carbogazoasa (de 0.5 l)
Bauturi carbogazoase – 24 sticle bautura de tip cola (de 2 l); 10sticle bautura cu suc de portocale (de 2 l); 6 sticle alte tipuri de bauturi carbogazoase (de 2 l)
Sucuri naturale – 38 de cutii suc natural de portocale (de 1 l); 24 cutii de suc de mere (de 1 l); 15 cutii alte sucuri naturale de fructe (de 1 l)
Sampanie sau vin spumant – 24 sticle de sampanie sau de vin spumant
Cafea – pentru 300 de cafele
Nunta de 200 de persoane – lista completa de bauturi – Sugestie
Vin – 135 de sticle de vin; 90 de sticle de vin alb si 45 de sticle de vin rosu
Bauturi spirtoase cu volum mare de alcool – 20 sticle de whiskey (de 1 l); 12 sticle de vodca (de 1 l)
Bauturi alcoolice moderate – 10 sticle de crema de whisky (de 1l), 6 sticle de vermut (de 1l); 4 sticle alte lichioruri (de 1 l)
Bere – 200 de sticle (de 0,33 l)
Apa minerala plata si carbogazoasa – 100 de sticle de apa minerala plata(de 2 l); 200 de sticle de apa minerala carbogazoasa (de 0.5 l)
Bauturi carbogazoase – 30 sticle bautura de tip cola (de 2 l); 12 sticle bautura cu suc de portocale (de 2 l); 8 sticle alte tipuri de bauturi carbogazoase (de 2 l)
Sucuri naturale – 50 de cutii suc natural de portocale (de 1 l); 30 cutii de suc de mere (de 1 l); 20 cutii alte sucuri naturale de fructe (de 1 l)
Sampanie sau vin spumant – 30 sticle de sampanie sau de vin spumant
Cafea – pentru 300 de cafele
De unde cumpar bautura pentru nunta sau bauturi pentru petreceri?
Acum ca ai aflat necesarul de bauturi pentru nunta ta, e momentul sa te hotarasti si sa decizi de unde vei cumpara aceste produse.
Le poti comanda online de la diversi furnizori specializati sau chiar de la un supermarket sau hypermarket.
Fii foarte atent la pretul acestora, la costul de transport, precum si la conditiile de retur.